SE*Artisan Solar Glory

Glory är dotter till vår första avelshona Esther och är född och uppvuxen här hemma hos oss.
Vi älskar hennes varma färg med små tvåfärgade rosetter. Hon har ett fint, brett huvud med rundad panna, en ljuvligt tegelröd puffnos samt superfint rundade öron med bra höjd och placering. Gröna ögon och en fin, öppen blick. Hennes svans är spottad och hon har delvis uppbrutna ränder på fram- och bakben.
Glory är en ovanligt lugn bengal, hon är oftast tillfreds med sin tillvaro och småpratar med oss på ett charmigt sätt. Hon älskar när vi leker med kattspöt och är duktig på att apportera leksaker.

Född: 2019-11-30
Färg: svartspotted (n 24), anlagsbärare för marble
Mamma: SE*Cloud Forest’s Phoenix (n 24)
Pappa: SE*Cat Model Lambros (n 24)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Normal
Blodgrupp: A eller AB (bärare av b)
HCM-status:
Normal 2020-11-02, Normal 2022-02-17, Normal 2023-06-09NO*NorthernSkyline Hilton of Artisan
Bengal hane

Hilton är vår första avelshane och kommer från NorthernSkyline bengaler i Norge. Han samägs med en annan uppfödare men bor stadigvarande hos oss. Vi är oerhört tacksamma för att hans uppfödare lät honom flytta till oss.

Hilton har ett jättefint huvud med bra profil och framträdande nosparti. Nosen är bred med tegelrött nosläder. Hilton har en lite kallare grön ögonfärg som är ganska ovanlig, hans öron är mediumstora med bra form, pälsen är kort och glansig och han har superbra flyt och svärta i de lite mindre rosetterna/fläckarna, svansen är kraftig med bra längd och rundad svanstipp.

Vi älskar Hiltons personlighet, han är en väldigt laidback kille och har en bra blandning av många av de drag som är typiska för en bengal. Medelhög aktivitetsnivå; kräver uppmärksamhet och interaktiv lek, men är även duktig på att sysselsätta sig själv med sina leksaker. Han är väldigt snäll och gör gärna små inlärda tricks för att få sig en liten godisbit, gillar att doppa tassarna i vatten och uppskattar koppelpromenader i lugnare omgivningar. Pratar med oss på ett kommunikativt sätt, låter sig bäras utan problem och är lugn och avslappnad i famnen.
Kort sagt är Hilton en väldigt behaglig och charmig bengal och vi hoppas han kommer lämna vidare sitt fina temperament till sina ungar.

Född: 2020-07-30
Färg: svartspotted (n 24), anlagsbärare för snö (lynx; cs), troligtvis ”pure for spotted (PFS)”
Mamma: NorthernSkyline Fia (n 24 32; minkspotted)
Pappa: Majesticpride Wild in Monaco (n 24)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Normal
HCM-status: Normal 2021-05-31, Normal 2022-10-11, Normal 2023-10-26
Karwendelberg’s Ivory Sky
snöbengal minkspotted i trädgården

Denna fina minkspottade honan kallar vi för Eevee (ja, som Pokémon’en!). Eevee är importerad från Karwendelberg Bengalen/Julia Zitzelsberger i Tyskland och kom till oss sommaren 2022.

Eevee har ett mycket fint litet huvud med bra bredd och superfina, små, välplacerade öron med rundad form och fint tilt. Ljuvligt puffiga noskuddar med tegelrött nosläder, markerad haka och ljust turkosgröna, mandelformade ögon.
Eevee är tillgiven, extremt social och nyfiken, men också gosig när hon känner för det, hon har relativt hög aktivitetsnivå och är lite lagom pratsam. Hon är supersmidig, gillar att klättra och hoppar högt efter kattspöt, älskar jaktlekar och leker tills hon flämtar, och sen leker hon lite till.

Född: 2022-03-07
Färg: minkspotted (n 24 32), anlagsbärare för glitter samt marble
Mamma: Karwendelberg’s Lavanya (n 24)
Pappa: Karwendelberg’s King Malu (n 22 32)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Normal
HCM-status: Normal 2023-03-21, Normal 2024-03-20Tidigare avelskatter

SE*Cloud Forest’s Phoenix

Esther är vår första avelshona som nyligen flyttat till sitt alldeles egna för-evigt hem.

Född: 2018-10-30
Färg: svartspotted (n 24), anlagsbärare för snö (lynx;cs), charcoal (APb) samt marble (n 22)
Mamma: Corona Australis of Stardot (nt 24 33)
Pappa: S*Leopardettes Lotus (n 22)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Anlagsbärare
HCM-status: Normal 2019-05-13 och Normal 2020-04-02