SE*Artisan Solar Glory

Glory är dotter till vår första avelshona Esther och är född och uppvuxen här hemma hos oss.
Vi älskar hennes varma färg med små tvåfärgade rosetter. Hon har ett fint, rundat huvud med bra profil, en ljuvligt tegelröd puffnos samt rundade öron med bra storlek och placering. Gulgröna ögon med fin form. Hennes svans är kraftig med spottar högst upp, och hon har delvis uppbrutna ränder på fram- och bakben.
Glory är en relativt lugn bengal, hon är oftast tillfreds med sin tillvaro och pratar sparsamt på ett charmigt sätt.

Född: 2019-11-30
Färg: svartspotted (n24), ev anlagsbärare för marble
Mamma: SE*Cloud Forest’s Phoenix (n24)
Pappa: SE*Cat Model Lambros (n24)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Normal
Blodgrupp: A eller AB (bärare av b)
HCM-status: Normal 2020-11-02NO*NorthernSkyline Hilton of Artisan
Bengal hane

Hilton är vårt senaste tillskott i familjen och kommer förhoppningsvis bli vår framtida avelshane.
Hilton kommer från NorthernSkyline i Norge och samägs med Petra på Cat Model Bengals. Vi är oerhört tacksamma för att hans uppfödare Marita Hagen givit oss detta förtroende och lät honom flytta till oss.

Hilton har ett jättefint huvud med bra profil och framträdande nosparti. Nosen är bred och tegelröd, precis en sådan nos vi strävar efter att också våra kattungar ska få. Hilton har lite större ögon med fin form och kallare grön färg. Öron av medium storlek med bra placering. Kort, glansig päls med bra flyt i spottarna, bra svärta. Svans med bra längd.

Vi älskar Hiltons personlighet, han har en perfekt blandning av många av de drag som är typiska för en bengal. Medelhög aktivitetsnivå; kräver uppmärksamhet och interaktiv lek men är även duktig på att sysselsätta sig själv med sina leksaker och kan också varva ner och vara tillfreds med att bara vara runtomkring oss. Han är social och nyfiken; vill gärna vara med där det händer. Gillar att leka med vatten och uppskattar koppelutflykter i lugnare omgivningar. Pratar lagom mycket på ett kommunikativt och positivt sätt. Låter sig bäras utan problem och är lugn och avslappnad i famnen.
Kort sagt är Hilton en väldigt rolig och charmig bengal- vi älskar honom! Vi ser väldigt mycket fram emot den dagen han förhoppningsvis kan bli pappa och hoppas han kommer lämna vidare sitt fina temperament till sina ungar.

Född: 2020-07-30
Färg: svartspotted (n24), anlagsbärare för snö (lynx; Cs)
Mamma: NorthernSkyline Fia (n24 32; minkspotted)
Pappa: Majesticpride Wild in Monaco (n24)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Normal
HCM-status: Normal 2021-05-31
SE*Artisan Blossom

Blossom föddes i Esthers andra kull, och när det till vår stora glädje visade sig att hon ärvt anlaget för lynx så kunde vi inte låta bli att behålla henne. Så nu hoppas vi på vackra snöbebisar med vår kille Hilton så småningom.

Blossom har en fin päls som är kort och silkig. Hon har en lite kallare brun ton med spottar med bra svärta. Hon har fin bredd i huvudet, fin nos, markerad haka, puffiga morrhårskuddar och gulgröna ögon med fin form. Bra storlek och placering på öronen, kraftig svans med bra längd. Blossom är tillgiven, social och gosig (när hon känner för det), lagom aktiv och lagom pratsam. Hon är supersmidig och hoppar högt efter kattspöt precis som sin mamma.
Blossom bor numera hos en vän som tillika blivit vår första fodervärd, och det ska bli väldigt spännande att följa hennes uppväxt.

Född: 2020-06-17
Färg: svartspotted (n24), anlagsbärare för snö (lynx;Cs), ev anlagsbärare för marble
Mamma: SE*Cloud Forest’s Phoenix (n24)
Pappa: SE*Cat Model Lambros (n24)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Normal
HCM-status: Normal 2021-06-15Tidigare avelskatter

SE*Cloud Forest’s Phoenix

Esther är vår första avelshona som nyligen flyttat till sitt alldeles egna för-evigt hem.

Född: 2018-10-30
Färg: svartspotted (n24), anlagsbärare för snö (lynx;Cs), charcoal (APb) samt marble
Mamma: Corona Australis of Stardot (nt24 33)
Pappa: S*Leopardettes Lotus (n22)

Hälsostatus
PRA-b: Normal
PK-Def: Anlagsbärare
HCM-status: Normal 2019-05-13 och Normal 2020-04-02