Vår familj består av mig, min man, våra två söner (14 resp. 17 år) samt våra älskade katter.
Jag har levt med katt i nära nog hela mitt liv. Under min uppväxt hade vi en perser i familjen, och när jag flyttade hemifrån som 18-åring köpte jag min älskade birma Irisella. Iris var min trogna följeslagare i hela 15 år, och hon fick vackert flytta med mig ett antal gånger innan jag slutligen landade i Onsala. Iris var min hjärtekatt och jag kommer aldrig glömma henne.

Redan då jag hade Iris fanns drömmarna om att en dag bli uppfödare, men då de egna barnen gjorde entré fick de planerna läggas på hyllan i några år.
Nu när barnen blivit större och mer självgående känns det äntligen som att tiden är den rätta, och med stöd från andra mer erfarna uppfödare kändes det tryggt att våga ta språnget in i den speciella uppfödarvärlden. 

Vi köpte vår första bengalkatt i början av 2019, vår fina avelshona Cloud Forest’s Phoenix a.k.a. ”Esther”. Esther är numera kastrerad och har flyttat till sin alldeles egna kärleksfulla familj där hon har sällskap av både barn, hund och kastrerad hankatt. Vi hoppas nu kunna fortsätta vårt avelsarbete med efterföljande generationer.Målet med vår uppfödning är att föda upp trevliga, rastypiska och framför allt friska bengaler. Vi lägger särskilt stor vikt vid hälsan och följer SVERAKs rekommendationer för hälsosam och ansvarsfull avel. Alla katter som används i vår avel är testade för de ärftliga sjukdomarna PK-Def och PRA-b samt är HCM-scannade enligt PawPeds rekommendationer. Vi testar också regelbundet för tarmparasiter (Giardia, Tritrichomonas Foetus, Cryptosporidium).

Vi är medlemmar i den SVERAK-anslutna kattklubben Västsvenska Kattklubben samt den ideella intresseföreningen Bengalföreningen. 2022 gick vi PawPeds G1-kurs för uppfödare.