Här lägger vi ut info om aktuella kattungekullar.

Besök gärna vår Instagram @artisan_cats för fler bilder då denna hemsida uppdateras mer sällan.

Aktuella kullar

Vår fina minkhona Fiona fick sin första kull 20240210, fem busiga små charmtroll som vi nu söker nya varaktiga hem till. Pappa till kullen är vår tjusiga hane Messi som numera är kastrerad och har flyttat till sin egna familj, detta är således hans sista kull. Två hanar (en minkspotted och en svartspotted) samt två honor (också en minkspotted och en svartspotted) finns i skrivandes stund tillgängliga för tingning. Ungarna är just nu 9v gamla och blir redo för flytt till sina nya hem från andra veckan i maj.

Bilderna nedan är på vår lilla Missoni, en av honorna i förra kullen med samma pappa.

svartspotted bengal
svartspotted bengalkattunge

Just nu söker vi också nya s.k. fodervärdar. Du som är intresserad av att bli fodervärd bör av praktiska skäl bo inom en radie på max en timmes bilfärd runt Kungsbacka/Göteborg, för en hane kan vi ev. acceptera något längre avstånd för rätt hem. Kontakta oss vid intresse så går vi igenom villkoren mer i detalj (vi använder oss alltid av SVERAKs fodervärdsavtal).

Nedanstående kattungebilder är från en tidigare kull.

Att köpa en kattunge från oss

Alla våra katter växer upp i hemmiljö och är en del av sin familj. För att ha möjlighet att komma vidare i vårt avelsarbete använder vi oss delvis av fodervärdar. Detta innebär att en del av våra kattungar växer upp hos fodervärden till mammakatten, dock under vår noggranna vägledning och enligt våra rutiner och värderingar.
För oss är det väldigt viktigt med god socialisering av kattungarna, vilket gör att alla våra ungar får bästa möjliga start i livet och blir vana vid såväl gos som vardagens alla ljud och sysslor. Så snart ungarna är rumsrena får de tillgång till att utforska hela hemmet. Vi utfodrar med en varierad kost bestående av kvalitetstorrfoder från Royal Canin, råfoder (Mush), våtfoder från Mjau, Sheba och Bozita, samt smakbitar av kött, kyckling och fisk från vår egen matlagning.

Välkommen att kontakta oss för intresseanmälan eller mer information: [email protected].

Observera att vi aldrig tillämpar ”först till kvarn” när vi placerar våra kattungar, utan vi är väldigt måna om att matcha rätt kattunge med rätt familj.

När du köper en kattunge från oss är den:
# Minst 12 veckor gammal (enligt Jordbruksverkets föreskrifter)
# Stambokförd i SVERAK med egen stamtavla
# Dolda fel-försäkrad i Agria i 3 år
# Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva
# ID-märkt med chip
# Veterinärbesiktad högst 7 dagar före flytt

Vid flytt följer det med:
# Stamtavla utfärdad av SVERAK
# Vaccinations- och besiktningsintyg
# Ett litet kattungepaket med smått & gott såsom t.ex. foder, leksak och filt som doftar mamma/syskon