Här lägger vi ut info om aktuella kattungekullar.

Besök gärna vår Instagram @artisan_cats för fler bilder då denna hemsida uppdateras mer sällan.

Aktuella kullar

Just nu har vi ett fåtal bengalkattungar lediga för reservation. Aktuella kullar kommer vara flyttklara från slutet av maj och framåt. Ungarna är klassiskt svartspotted samt svartmarble. Vi har även en snöbengalkattunge (lynx, hane) som vi söker halvfodervärd till, samt en silvermarblehona tillgänglig på helfoder. Fodervärdar bör bo inom en radie på max en timmes bilfärd runt Kungsbacka/Göteborg, för hanen kan vi ev acceptera något längre avstånd för rätt hem. Kontakta oss vid intresse av fodervärdsskap så går vi igenom villkoren mer i detalj, vi använder oss av SVERAKs fodervärdsavtal.

Kattungebilderna nedan är från en tidigare kull, för bilder på aktuella kullar vänligen besök vårt Instagram-konto.

Att köpa en kattunge från oss

Alla våra katter växer upp i hemmiljö och är en del av familjen. För att ha möjlighet att komma vidare i vårt avelsarbete använder vi oss delvis av fodervärdar. Detta innebär att en del av våra kattungar växer upp hos fodervärden till mammakatten, dock under vår noggranna vägledning och enligt våra rutiner och värderingar.
För oss är det väldigt viktigt med god socialisering av kattungarna, vilket gör att alla våra ungar får bästa möjliga start i livet och blir vana vid såväl gos som vardagens alla ljud och göromål. Så snart ungarna är rumsrena får de tillgång till att utforska hela hemmet. Vi utfodrar med en varierad kost bestående av kvalitetstorrfoder från Royal Canin, råfoder (Mush), våtfoder från Mjau, Sheba och Bozita, samt smakbitar av kött, kyckling och fisk från vår egen matlagning.

Välkommen att kontakta oss för intresseanmälan eller mer information: [email protected].

Observera att vi aldrig tillämpar “först till kvarn” när vi placerar våra kattungar, utan vi är väldigt måna om att matcha rätt kattunge med rätt familj.

När du köper en kattunge från oss är den:
# Minst 14 veckor gammal (enligt SVERAKs nya föreskrifter 2023)
# Stambokförd i SVERAK med egen stamtavla
# Dolda fel-försäkrad i Agria i 3 år
# Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva
# ID-märkt med chip
# Veterinärbesiktad högst 7 dagar före flytt

Vid flytt följer det med:
# Stamtavla utfärdad av SVERAK
# Vaccinations- och besiktningsintyg
# Ett litet kattungepaket med smått & gott såsom t.ex. foder, leksak och filt som doftar mamma/syskon